Festival de música antiga dels Pirineus – FeMAP

De l’1 de juliol al 21 d’agost de 2022 tindrà lloc l’11è FESTIVAL DE MÚSICA ANTIGA EL PIRINEUS (FëMAP)

Cada estiu, el Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) acosta la música als territoris pirinencs. Els municipis que hi participen acullen una cinquantena de concerts de grups i solistes reconeguts en l’àmbit de la música antiga.

Al llarg dels seus onze anys de trajectòria, el festival s’ha consolidat com una de les propostes culturals més prestigioses i de més abast dels Pirineus, que destaca pel seu caràcter transfronterer.

El FeMAP busca combinar la música antiga de qualitat i el patrimoni natural i cultural del Pirineu. Programa els concerts en espais singulars, com ara esglésies romàniques o llacs d’alta muntanya, disposa d’ofertes d’allotjament i ofereix al públic la possibilitat de realitzar visites guiades i activitats de descoberta del territori incloses en l’entrada dels concerts.

Finalment, el festival també compta amb un programa d’intervenció socioeducativa, el FeMAP social que vol apropar la música a les persones amb més dificultats per accedir a la cultura. El seu compromís amb el Pirineu i amb les persones que hi viuen converteixen el FeMAP en un esdeveniment únic.


Aquest any l’Església Parroquial de Sant Feliu de Pallerols acollirà un dels concerts:

Dia 05/08/2022 a les 20:00 h. – http://femap.cat/municipis/municipis/pallerols

VN
Bella divina aurora. Sebastián Durón i el seu temps
Intèrprets

Víctor Sordo Vicente, tenor
Sonia Gancedo, alto
Sara Águeda, arpes històriques

Programa
Obres de S. Durón, D. Fernández de Huete, A. Martín y Coll, J. Serqueira de Lima i C. Galán.
  • VENDA D’ENTRADES:

VENDA PRESENCIAL a l’OAC de l’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols

VENDA ONLINE: http://femap.cat/programacio/grups/vn/vn-pallerols

Sebastián Durón és un dels màxims exponents del barroc musical a la Península. Va ser nomenat organista de la Reial Capella de Carles II i, més endavant, coincidint amb l’adveniment de la dinastia borbònica, mestre de capella. Durón va viure, doncs, la transició de poder dels Àustries als Borbons, que va tenir com a conseqüència el pas del gust per la música de tradició més netament hispànica (Durón, Hidalgo, Navas, etc.) a la posterior italianització de la Capella, que va passar a tenir com a autors de referència Brunetti, Corselli o Boccherini entre d’altres. El 1706 va ser detingut per haver sortit a rebre les tropes de l’arxiduc Carles d’Àustria a les portes de Madrid i es va haver d’exiliar. VN ens presenta al llarg d’aquest programa una sèrie de tons humans i divins a solo i en duo presents en les obres escèniques de Durón.