GRUP MOTOR DE LA DIAGNOSI LGTB, FORMA’N PART

Què és el Servei d’Atenció Integral a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere?

Un servei adreçat a tota la població i molt especialment a aquelles persones que hagin patit, pateixin o siguin susceptibles de patir qualsevol situació de discriminació per LGTBIfòbia.

Atenem i acompanyem de manera gratuïta, professionalitzada i confidencial.

Posa’t en contacte si:

– Desitges rebre informació o assessorament en qüestions relacionades amb la diversitat afectiva, sexual i de gènere.

–  Vols donar a conèixer alguna incidència relacionada amb aquest tema.

–  Estàs patint algun tipus de discriminació i vols efectuar una denuncia, a nivell administratiu, penal o laboral.

– Necessites atenció social, acompanyament psicològic o terapèutic, o assessorament jurídic

També es duen a terme accions de prevenció, sensibilització i formació especialment en l’entorn de les persones ateses però a tota la ciutadania en general, alhora s’ofereix assessorament als ajuntaments de la comarca en l’àmbit educatiu, sociocultural i professional.

Quins objectius té oferir Atenció Integral a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere?

– Atendre a les persones de la comarca de la Garrotxa des de la proximitat.

– Fer una atenció de qualitat, realitzant un acompanyament eficient pel coneixement de recursos i les necessitats de la seva població.

– Coordinar les actuacions locals amb les territorials per arribar a establir un sistema de xarxa que aconsegueixi donar la resposta més òptima i sostenible.

– Sensibilitzar la població de la comarca de l’existència de la diversitat sexual i de gènere i de que aquestes persones poden  demanar recolzament específic i poden presentar denúncies per discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

– Oferir recursos LGTBI als diferents serveis i equipaments de la població.

El circuit de l’Atenció Integral a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere:

La persona interessada o afectada, família, amistat, centre educatiu, entitat o professional sol·licita atenció sobre diversitat afectiva sexual o de gènere. L’atenció pot ser telefònica, telemàtica o en persona. Es recull la demanada i en cas de que sigui d’informació, assessorament o incidència es donarà resposta a curt termini, en cas de possible discriminació s’aplega el màxim d’informació i es defineixen les accions a emprendre. Pot ser que es realitzi una actuació puntual o que calgui elaborar un pla de treball o itinerari, en aquest cas es realitzarà conjuntament entre la persona interessada i la referent del servei.

L’atenció és dilluns de 15 a 18h o dijous de 10 a 15h i a hores convingudes demanant cita prèvia a través de la recepció del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, per telèfon al 972266644 – 679698447 o al correu electrònic:  sai@casg.cat

SAI_GTX_WEB_