JORNADA D’ESTUDI SOBRE EL MAQUIS I LA RESISTÈNCIA ANTIFRANQUISTA

Des de Can Trona, centre de Cultura de la Vall d’en Bas, ens informen que diferents entitats vinculades a la recerca i a la recuperació de la memòria històrica s’ha treballat els darrers mesos al voltant de la figura de Francesc Serrat, Cisquet, maqui nascut a Olot, fill del darrer alcalde republicà de la ciutat, en Joan Serrat, i exiliat amb la seva família el 1939 a través de la “via garrotxina” (de Sadernes a Sant Llorenç de Cerdans). Després de participar en diferents grups de  la resistència contra els nazis a França,en Cisquet s’incorpora al maquis fins que, el 1945, cau a mans de la policia franquista i el febrer del 1946 és executat al Camp de la Bota de Barcelona.

Aquesta Jornada d’Estudi sobre le maquis i la resistència antifranquista serà el proper 16 de març del 2019 a Can Trona, centre de Cultura de la Vall d’en Bas i durarà tot el dia, des de les 9 del matí a les 19 h, aproximadament.

Es farà en tres taules rodones, amb dues persones i un moderador. Una primera sobre la HISTÒRIA DE LA RESISTÈNCIA ARMADA ANTIFRANQUISTA; una segona sobre PODER, VIOLÈNCIA I RESISTÈNCIA i una tercera al voltant de LITERATURA I CINEMA: L’IMAGINARI SOBRE EL MAQUIS.

Us adjuntem el programa de la Jornada, amb la distribució dels participants.

El preu d’inscripció és de 35€ ja que inclou el dinar, que es farà en el mateix espai.

Els socis de les entitats organitzadores pagaran 30€.

Cal que feu la inscripció a través del web pehoc.cat i que es faci l’ingrés al compte del Patronat ES26 21008102382300020121

Podeu descarregar els programes en els següents links:

cartell_jornades cartell programa_jornades maquis_def