NOTA INFORMATIVA PER A LA PREVENCIÓ DE LA MALALTIA DE LA PESTA PORCINA AFRICANA

MISSATGES CLAUS:

1. Si us trobeu algun senglar mort: no el toqueu, no us apropeu i truqueu al telèfon dels Agents rurals.
2. No doneu de menjar als porcs senglars.

Arran de la situació de la malaltia Pesta Porcina Africana (PPA) a la Unió Europea, i especialment amb la declaració d’aquesta a Bèlgica, des del Departament d’Agricultura s’estan sumant esforços per a la prevenció de la seva introducció al nostre territori.

La PPA és una malaltia contagiosa de declaració obligatòria que afecta al porc domèstic i al porc senglar i que es caracteritza per uns nivells de mortalitat propers al 100%. Es transmet per contacte directe amb altres porcs i senglars infectats, consum de productes càrnics derivats i carn d’animals infectats, objectes contaminats i vehicles de transport de bestiar.

Tot i no tenir cap implicació per a la salut humana, la introducció de la malaltia al nostre país tindria greus conseqüències per a la salut i el benestar dels animals així com per a l’economia de la indústria agroalimentària catalana, on el sector porcí és molt rellevant.

Des del Departament s’han editat cartells i altre material informatiu, dels quals us facilitem els links, per a la seva difusió a caçadors, ramaders i usuaris del medi en general, per tal d’informar-los dels riscos i recomanacions per prevenir la introducció i difusió de la malaltia a Catalunya.

Per més informació: salutanimal.daam@gencat.cat

Podeu descarregar el (format A3 i A4) adreçat a usuaris del medi natural (caçadors, boletaires, esportistes,…) on es recomana no tocar els porcs senglars trobats morts i avisar als Agents Rurals clicant AQUÍ.
Us podeu descarregar el tríptic en el qual s’inclou informació general de la malaltia i instruccions per a caçadors i ramaders per evitar l’entrada de la PPA a les explotacions de porcí clicant AQUÍ.
Podeu descarregar el cartell d’informació sanitària important adreçat al públic en general i en idiomes clicant AQUÍ.