NOTA PREMSA – III edició Art entre llunes i volcans. En equilibri

Podeu descarregar la nota de premsa clicant AQUÍ.

Art entre LLunes i Volcans – En equilibri. III Edició

SantFeliu de Pallerols, Girona· Estiu 2019

NOTA DE PREMSA

Dia 17 d’agost:

  • A les 12:00 inauguració de l’exposició Als Arbres d’en Casals i riu Brugent – Actuació de dansa a la natura
  • A les 20:00 h. Sala Ca Les Hermanes,Concert: Latitud ZERO Bols de quars. Grup AKASH

El dissabte 10 d’agost es va presentar a Sant Feliu de Pallerols, la III edició del Projecte  d’Art entre llunes i volcans – En Equilibri– amb la presència d’una gran quantitat de públic que també va poder assistir a la conferència sobre Els macroinvertebrats del riu Brugent a càrrec de Belén Fernández.

Aquest dissabte 17 d’agost a les 12 del migdia es farà la inauguració de les obres i les instal·lacions als Arbres d’en Casals- Riu Brugent, amb una activitat participativa de  Música i Dansa a càrrec d’ Eva Garcia Castillo.A les 20:00 ha la sala polivalent de Ca les Hermanes, està programat el concert Latitud ZERO de bols de quars amb el grup Akash.

L’exposició romandrà oberta fins al dia 20 de setembre, al mateix lloc, amb visites guiades per als veïns/es, visitants, escoles… Hi ha programats tallers a les tardes de 5 a 7 i activitats els caps de setmana: música, dansa, poesia i activitats a la natura.

Es presenta aquesta III edició amb l’objectiu d’anar consolidant aquesta iniciativa de desenvolupament local única a la comarca i al territori. El projecte uneix Art, Natura i Persones de totes les edats, en una proposta Col·lectiva, Comunitària i Rural.

Art entre Llunes i Volcans és un festival comunitari de creació plàstica i artística que compta amb la participació d’artistes, gent creativa del poble i col·laboradors/es de totes les edats,  que s’ha anat consolidant al poble de Sant Feliu de Pallerols des del seu naixement ara fa dos anys.Les instal·lacions i les obres artístiques conviuen amb la Natura en un espai excepcional del poble : Els Arbres d’en Casals – Riu Brugent.

L’esdeveniment aporta valor cultural i social al poble i, sobretot, genera col·laboració i complicitat entre els participants plens d’inquietuds creatives.  A  Art entre llunes i volcans s’hi destaca l’ambient comunitari on col·labora població infantil, jove i gent gran. Al llarg de quatre mesos es desenvolupen tallers i activitats amb l’objectiu de produir sensacions i emocions plàstiques, transferir coneixements i oficis i generar consciència col·lectiva.

La participació d’artistes i col·laboradors ha anat en augment de manera exponencial des dels seus inicis, cosa que demostra l’interès que desperta aquest projecte creatiu. En l’edició passada,595 persones de totes les edats hi van col·laborar amb les seves aportacions artístiques i tallers, i més 1800 visitants van participar de les diferents activitats programades.

En l’ edició d’aquest 2019 , el concepte En Equilibri, els macroinvertebrats del riu Brugent: els sabaters, els crancs, les representacions zoomorfes i antropozoomorfes són els motius d’inspiració per a les obres, els tallers i les activitats que donen contingut i expressió al projecte.

L’exposició als Arbres d’en Casals-Riu Brugent està integrada pels diferents muntatges realitzats en comunitat a partir d’una idea compartida. S’hi poden veure obres i instal·lacions de persones creatives del poble i d’artistes locals i convidats que interactuen en el mateix entorn natural. En aquesta edició es podran veure 18 instal·lacions d’autors/res – 4 de creació comunitària –  i activitats d’acció plàstica directa (performance).

Els treballs estan realitzats a partir d’elements naturals, principalment llana, fang, fusta, pedres, ferro i materials transformats.

 

Paral·lelament hi ha programadesles activitats següents:

Dia  31d’agost a les 11 h

 Ioga amb elsarbres

Taller per a tots els públics

Jasmina Cumeras

Dia 7 de setembre, a les 12 h del migdia

La Bugada

Labuena compañía

Amb dones de Les Planes, La Valld’en Bas, Olot i SantFeliu de Pallerols

Dia 20 de setembre, a les 8 del vespre a Ca les Hermanes

Poesía amb la nostraveu
Poemesd’escriptors/es de Catalunya, Amèrica, Àfrica i l’Índia – Països propers de cultures que formen part de la nostra vida

Aquesta proposta innovadora va néixer de la iniciativa de dues artistes, artesanes i gestores del projecte, Julia Rubio Arceredillo i Lola Peretus, que conjuntament amb l’Ajuntament, entitats, comerços, empreses i gent a nivell individual que han donat suport, s’ha fet realitat un projecte artístic de tots i per a tots.

Podeu seguir el projecte a Instagram @artentrellunesivolcans i també a través de Facebook Art entre llunes i Volcans.

Organitza: Julia Rubio Arceredillo – Lola Peretus. Comissàries – creadores i gestores del projecte /  Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols

Contacte: Tel. 618643025 – 972444004 – 972444011 / julianarubio10@gmail.com – lolaperetus@gmail.com