JugaParc – Motxilla Científica

JugaParc és un joc/ruta autoguiat per a grups familiars, que s’ubica pels espais més emblemàtics del Parc Natural de la Zona Volcànica a Olot i que es realitza a través de la Motxilla JugaParc. És un joc on l’enginy, la imaginació i la sensibilitat apareixen per viure una aventura inoblidable.

El joc d’enginy el condueix el professor Tocatdelala, un científic imaginari que treballa al Parc i que està investigant el per què de tants volcans a la zona i les seves característiques. Durant l’activitat, es plantegen diferents preguntes científiques per despertar l’interès entre els participants. El repte consisteix en resoldre els enigmes i seguir l’itinerari proposat amb la motxilla científica. Les preguntes, proves i enigmes estan relacionades amb els elements de la naturalesa —aigua, aire, foc i terra—, que són els que conformen l’orografia i la morfologia d’aquest territori.

L’objectiu és fidelitzar els visitants, de manera que si participen i realitzen tots els circuits del JugaParc el grup obtindrà el mapa complert del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

A Sant Feliu de Pallerols: del nucli antic seguirem els passos dels herois i lluitadors de les guerres remences, seguint el riu Brugent, fins als peus del castell d’Hostoles tornant pels volcans de Sant Marc i Puig Roig.

Durada: 3-4h.

Inici: Oficina de Turisme de Sant Feliu de Pallerols.

Cartell St.Feliu de P-001

Cinc rutes en marxa
Per organitzar les diferents activitats s’ha dividit el Parc en vuit zones: valld’Hostoles; vall del Corb; vall d’Olot; vall de les Fonts; vall de Sant Aniol, vall d’Hostoles; vall de Santa Pau; i vall de Castellfollit. De moment, el JugaParc es desenvolupa a les cinc zones més ombrívoles. El 2017 entraran en funcionament les altres tres.
• Vall d’Hostoles: Des del nucli antic es segueixen els passos dels herois i lluitadors de les guerres, seguint el riu Brugent, fins als peus del Castell d’Hostoles i tornant pels volcans de Sant Marc i Puig Roig.
• Vall del Corb: Recorregut per les fagedes més desconegudes del Parc Nou, a la Moixina i la Serra del Corb.
• Vall d’Olot: La ruta descobreix el volcà Montsacop a i el centre urbà.
• Vall de les Fonts: Passeig entre el foc i l’aigua que descobreix l’espai museístic de la Ruta de les Tres Colades, a la zona del Molí Fondo-Boscarró.
• Vall de Santa Pau: Recorregut pels orígens mil·lenaris de la Vall de Santa Pau, des del nucli antic passant pel Santuari dels Arcs, la Pedra del Diable i Sant Martí Vell.

 

Per més informació:

Oficina de Turisme de Sant Feliu de Pallerols – Tel. 679549428